Krótki reportaż o The Prodigy

Teledyski i nagrania koncertowe.
Zdjęcia i grafiki związane z zespołem.
Kolekcje fanów (plakaty, bilety, merchandise).
Arsendis

Krótki reportaż o The Prodigy

Post autor: Arsendis »

Awatar użytkownika
LoBo
Site Admin

Re: Krótki reportaż o The Prodigy

Post autor: LoBo »

Ach te ich "mroczne sekrety" i "historie, które mrożą krew w żyłach"... mocno przesadzone momentami. @-) No ale większość materiałów na tym kanale jest realizowanych w tym stylu. Grunt żeby było szokująco, tajemniczo i żeby kasiora za odsłony się zgadzała. L-) Pewnie tytuł "tragiczna historia Keitha Flinta" nie klikał by się tak dobrze. To, że istnieją i funkcjonują tylko krótko wspomniane na końcu. No ale może komuś przypomni ten filmik, że kiedyś tego słuchał i powróci do ich muzyki?
Rhythm of life. Rhythm of your mind.
Arsendis

Tak , ten filmik jest bardzo rozczarowujący, ale wklejam bo jednak to zawsze jakaś wzmianka o Prodiżach..szkoda tylko że 99 procent tego materiału to historia Keitha tak naprawdę ...o Maximie nie ma nic , o Leeroy'u nic , a Liam też potraktowany po macoszemu, ja tam wypunktowalem pod tym filmikiem w komentarzu te wszystkie rzeczy, ale do autora to raczej nie dotrze i nie wyciągnie wniosków ...robi materiały jakby pracował dla Pudelka, a szkoda ...chętnie obejrzałbym jakiś merytoryczny dokument ...miejmy nadzieję że ten co zapowiedzieli w 2021 cały czas jest tworzony i ujrzy kiedyś światło dzienne
Edit: autor tego materiału w odpowiedzi na liczne negatywne komentarze przemyślał sprawę i podobno zrobi filmik o The Prodigy jeszcze raz
Awatar użytkownika
rafal735r

Post autor: rafal735r »

Ten kanał jest średni, filmy robione po łebkach. Jakiś czas temu nawinelem temat The Prodigy dla Huberta z kanalu Pełna Kulturka. Podobno Prodigy wisi w kolejce, przynajmniej tak mnie zapewnił w mailu.
Link do kanału, polecam:

https://youtube.com/@pelnakulturka?si=c-3cE-CyO-bJn3ez

Drugi temat to poprosiłem i dekonstrukcje jakiegoś utworu Pro z kanalu 0db.pl. Pod moją prośba zamieścił serce ale czy się doczekamy to nie wiem. Link do kanału poniżej. Polecam przejrzec serie Dekonstrukcja znanych utworów. Bo reszta tematów jest mocno prof w kierunku masteringu itd.

https://youtube.com/@0db-pl?si=OIzG8OyfGya3jhx_
Arsendis

rafal735r pisze: 21 grudnia 2024, 12:54 Ten kanał jest średni, filmy robione po łebkach. Jakiś czas temu nawinelem temat The Prodigy dla Huberta z kanalu Pełna Kulturka. Podobno Prodigy wisi w kolejce, przynajmniej tak mnie zapewnił w mailu.
Link do kanału, polecam:

https://youtube.com/@pelnakulturka?si=c-3cE-CyO-bJn3ez

Drugi temat to poprosiłem i dekonstrukcje jakiegoś utworu Pro z kanalu 0db.pl. Pod moją prośba zamieścił serce ale czy się doczekamy to nie wiem. Link do kanału poniżej. Polecam przejrzec serie Dekonstrukcja znanych utworów. Bo reszta tematów jest mocno prof w kierunku masteringu itd.

https://youtube.com/@0db-pl?si=OIzG8OyfGya3jhx_
Też pisałem komentarze pod Pełną Kulturką komentarze z prośbą o film o The Prodigy i na tym drugim kanale poświęconym produkcji także.Ale obawiam się że materiał Huberta nie będzie dużo bardziej merytoryczny od tego z kanału Kurtyna - historię zza sceny ( chociaż autor po miażdzącej krytyce stwierdził że już nagrywa nowy film o The Prodigy który będzie miał premierę w styczniu ).Takie filmy musieliby robić fani tacy jak my , ludzie siedzący w tym temacie od lat ...a nie casualowi fani , pseudo dziennikarze którzy ostatnią styczność z tym zespolem mieli pewnie w 97..
Awatar użytkownika
rafal735r

Ogólnie jak oglądam Huberta to myślę że bardziej się przykłada do pracy, chodzi mi głównie o materiały o zespołach. Myślę że oczywistym jest ze nikt nie nagra wnikliwego i szczegółowego filmu. Najważniejsze żeby nie lecieć po łebkach.
Arsendis

Czy ja wiem , lubię Huberta ale dla mnie to ten sam poziom lania wody co na Kurtynie i innych tego typu kanałach...poza tym ostatnio jest dość monotematyczny , w kółko wałkuje te same zespoły: Linkin Park na przemian z Metallicą i jeszcze czymś tam
Awatar użytkownika
rafal735r

To też fakt, ale mimo to jakoś lepiej mi się go ogląda. Ciekawy odcinek o gunsach.
Awatar użytkownika
rafal735r

LoBo pisze: 22 sierpnia 2024, 14:10 Ach te ich "mroczne sekrety" i "historie, które mrożą krew w żyłach"... mocno przesadzone momentami. @-) No ale większość materiałów na tym kanale jest realizowanych w tym stylu. Grunt żeby było szokująco, tajemniczo i żeby kasiora za odsłony się zgadzała. L-) Pewnie tytuł "tragiczna historia Keitha Flinta" nie klikał by się tak dobrze. To, że istnieją i funkcjonują tylko krótko wspomniane na końcu. No ale może komuś przypomni ten filmik, że kiedyś tego słuchał i powróci do ich muzyki?
Niby 31 stycznia ma być drugi, poprawiony film.
Arsendis

Coś czuję że i tak nie będzie to wnikliwa analiza ...jak znowu będzie pierdolił o demonach Keitha i nie nawiąże do aktualnej sytuacji zespołu, do tego że grają koncerty, że zaczęli grać nowe utwory to gość ma ode mnie unsub bo ten reportaż jest po prostu potwornie zły i nieprawdziwy w wielu miejscach i robi więcej złego niż dobrego dla społeczności fanów i postrzegania zespołu wśród szeroko pojętych mas takie nagrywanie materiału praktycznie tylko o Flintym, no ale zobaczymy...może wyciągnął wnioski i to będzie zajebisty i obiektywny dokument, za 3 tygodnie się przekonamy
ODPOWIEDZ